ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πρώτος ο Σόιμπλε, 17ος ο Στουρνάρας

Εάν ο χρόνος είναι εκείνος που κρίνει το πόσο επιτυχημένος είναι ένας υπουργός Οικονομικών...
τότε δικαίως ίσως στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας των «Financial Times» βρέθηκε για το 2012 ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που βρίσκεται στη θέση αυτή για επτά συναπτά έτη και εκλέγεται βουλευτής εδώ και 40 χρόνια, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα σε αφιέρωμά της για τους πιο επιτυχημένους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ για το 2012.

Ελπίδα όμως για άνοδο στην κατάταξη υπάρχει και για όσους βρίσκονται χαμηλότερα στη σχετική λίστα, αφού διαμορφώνονται προοπτικές βελτίωσης της θέσης που κατέχει ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνουν οι FT. Η εφημερίδα έχει τοποθετήσει τον τεχνοκράτη Ελληνα υπουργό Οικονομικών στη 17η θέση από τις συνολικά 19 θέσεις της κατάταξης, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις αντίστοιχες μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ. Ο Γιάννης Στουρνάρας όμως έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις υπογραμμίζουν οι «Financial Times».





Η βαθμολογία των υπουργών Οικονομικών γίνεται με τρία διαφορετικά κριτήρια και με τη συνδρομή οικονομολόγων από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης: τις επιδόσεις κάθε υπουργού στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής, την αξιοπιστία που έχει η χώρα του στις αγορές (περιλαμβανομένου και του κόστους δανεισμού της), τις πολιτικές ικανότητες, καθώς και την επιρροή του. Σύμφωνα με τους «Financial Times» οι πολιτικές αυτές ικανότητες είναι και το ισχυρό ατού του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του μόλις πριν από λίγους μήνες και τώρα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση να φέρει την ελληνική οικονομία στον ίσιο δρόμο.

Σύμφωνα με τη λίστα, την οποία φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών βρέθηκε στην 8η θέση όσον αφορά τις πολιτικές ικανότητες, στη 15η θέση όσον αφορά την αξιοπιστία της χώρας και στην 19η θέση όσον αφορά τις επιδόσεις της εθνικής οικονομίας.

ΤΑ ΝΕΑ

 24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]