ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΛΑΔΩΜΑ ΓIΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Μέτρα για την διασφάλιση της διαφάνειας στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης παίρνει το υπουργείο Υποδομών, στην προσπάθειά του να καταπολεμήσει τις χρόνιες παθογένειες με το λεγόμενο λάδωμα των εξεταστών. 

Το υπουργείο εισηγείται αλλαγές στην εξέταση των οδηγών, όπως η βιντεοσκόπηση των εξετάσεων με παράλληλη φραγή των κινητών , η μηχανογραφική παρακολούθηση των αποτελεσμάτων (με καταγραφές σε κεντρικό και όχι τοπικό σύστημα, όπως γίνεται σήμερα), η δοκιμασία των ειδικών ελιγμών σε κρατικές πίστες και άλλα μέτρα. 

Επίσης προτείνεται η εκπαίδευση των εξεταστών, καλύτερη παρακολούθηση στις σχολές οδηγών, αλλά και εφαρμογή μηχανογραφικού συστήματος στις δραστηριότητές της, αυστηρότερες κυρώσεις στους παραβάτες και δημιουργία φορέα εποπτείας στις υπηρεσίες μεταφορών των περιφερειών. 

Σημαντικό είναι ότι θεσπίζεται ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» των εξεταστών, αλλά και η απομάκρυνσή τους σε περίπτωση κακής εκτέλεσης των καθηκόντων τους

Επιπροσθέτως, το υπουργείο Υποδομών φιλοδοξεί να μειώσει σε μία την επίσκεψη του πολίτη στην υπηρεσία μεταφορών, αντί τριών που ισχύει σήμερα.

Πηγή: Το Βήμα
http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]