ΧΡΥΣΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΡΤΟΛΟΥΤΣΙ

Ο ιταλός σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο προσεχές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 22 Μαρτίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του.Στον 71 ετών Μπερτολούτσι πρόκειται να απονεμηθεί ο Χρυσός Φοίνικας για την συνολική παραγωγή του κατά την εναρκτήρια τελετή του μεγαλύτερου και λαμπρότερου κινηματογραφικού Φεστιβάλ στον κόσμο.

«Η ποιότητα του έργου του, το οποίο σήμερα αποκαλύπτεται καθημερινά ανέπαφο χάρις στη μοναδικότητα και την έκτασή του, την δύναμη της προσήλωσής του στις κινηματογραφικές αρετές και στους δεσμούς που δημιουργεί, κάνει τις Κάννες τον πρώτιστο νόμιμο αποδέκτη του», τόνισαν ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ζιλ Ζακόμπ και ο διευθυντής του Τιερί Φρεμό.

Στο παρελθόν με Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο του έργου τους είχαν τιμηθεί και οι αμερικανοί σκηνοθέτες Γούντι Άλεν και Κλιντ Ίστγουντ.


Ωστόσο, πλέον το συγκεκριμένο βραβείο θα απονέμεται σε ετήσια βάση και θα προορίζεται για σκηνοθέτες οι οποίοι ουδέποτε είχαν τιμηθεί άλλοτε με Χρυσό Φοίνικα για τις ταινίες τους.

Ο Μπερτολούτσι έχει περιβληθεί με παγκόσμια φήμη για τις σημαντικές του ταινίες, που περιλαμβάνουν τίτλους όπως το «Πριν την Επανάσταση» του 1964, «ο Κομφορμίστας» του 1970, το «1900» του 1976, το «Τελευταίο Τάνγκο στο Παρίσι» του 1972 , ή ο «Τελευταίος Αυτοκράτορας» του 1987. Για την τελευταία ταινία του είχε τιμηθεί με Όσκαρ.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φετινού Φεστιβάλ των Καννών θα είναι ο αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ένας από τους ερμηνευτές στο «1900».

πηγη http://www.athina984.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]