ΠΟΤΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ?ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ?

Το να πίνει κανείς ένα ποτάκι στη δουλειά ίσως είναι πιο ουσιώδες από ό,τι φανταζόμαστε, αφού μπορεί να μας χαλαρώσει τόσο, ώστε να συνεχίσουμε πιο ορεξάτοι και αποδοτικοί αυτό που αφήσαμε στη μέση! Όλα βέβαια πρέπει να γίνονται με μέτρο, επισημαίνουν αμερικανοί ειδικοί.
Την κάπως προχωρημένη αυτή σκέψη ανέφερε στο CNN ο Ρόμπερτ Σάτον, καθηγητής της Επιστήμης της Διαχείρισης και της Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Stanford στην Καλιφόρνια, μετά από μια προσωπική του εμπειρία, όταν κάποιοι από τους μαθητές του τον κάλεσαν στην παρέα τους για να γιορτάσουν όλοι μαζί τον ερχομό της Παρασκευής παρέα με λίγο ουίσκι!
Μέσα από τις συζητήσεις που προέκυψαν ο Σάτον συνειδητοποίησε πως το γεγονός ότι έπιναν (σε φυσιολογικά πάντα επίπεδα) ενώ συζητούσαν, τους έκανε πιο χαλαρούς, πιο ευδιάθετους αλλά τους έφερε και πιο κοντά.
Αυτό το μικρό επεισόδιο αναδεικνύει το θετικό ρόλο που πολλές φορές παίζει το αλκοόλ, σύμφωνα με τους ειδικούς. Εκτός από τις γνωστές σε όλους μας επιδράσεις που έχει η υπερκατανάλωση ποτού, το να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά πίνοντας μια μπύρα ή κάποιο άλλο ποτό σε χαλαρώνει και απελευθερώνει τις αισθήσεις σου. Η ψυχολογική και πνευματική πίεση που μπορεί να νιώθει κανείς παραμερίζεται, ενώ βγαίνει προς τα έξω ο πραγματικός εαυτός του καθενός, τουλάχιστον μέχρι κάποιο σημείο.
Όταν λοιπόν αυτό το "ευχάριστο διάλειμμα από τη δουλειά" γίνεται με μέτρο (για παράδειγμα το να πίνει κανείς μια φορά κατά τη διάρκεια της εργασίας του), η συνέχεια της δουλειάς είναι αποδοτικότερη, σύμφωνα με ανθρωπολόγους.
Πασίγνωστες και πετυχημένες αμερικανικές εταιρείες όπως αυτές της Hewlett-Packard's ή αυτές της Bloomberg, και Apple στη Silicon Valley συνηθίζουν, σύμφωνα με τον Σάτον, να κάνουν κάποιο μικρό "παρτάκι" όπου πίνουν όλοι μαζί για να ..."πάρουν δυνάμεις" για τη συνέχεια, ή για να γιορτάσουν κάποια επαγγελματική επιτυχία (κάτι που μάλλον είναι καθημερινό φαινόμενο στις συγκεκριμένες εταιρείες!).
Αυτό που πρέπει να προσέχουν οι εργαζόμενοι είναι να μην το παρακάνουν, καταλήγοντας ζαλισμένοι και τελικά ανίκανοι να συνεχίσουν τη δουλειά τους, αλλά και να μην φέρνουν σε δύσκολη θέση άλλους συνεργάτες τους, οι οποίοι για προσωπικούς ή θρησκευτικούς λόγους θέλουν να απέχουν από τα διαλείμματα που συνδυάζονται με ποτό.

πηγη http://www.dete.gr/
http://www.dete.gr/news.php?article_id=35149

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]