ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΝΤΑΡΟΣ:Η ΠΡΩΤΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ

Tον δικό του αγώνα δίνει ο Μανώλης Κονταρός και το μόνο που θέλει είναι να ξαναπερπατήσει. Με σκληρή δουλειά και επι­μονή ξέρει ότι θα τα καταφέρει. Δίπλα του, παρά την απόσταση, οι σύντεκνοί του που πονάνε και χαί­ρονται μαζί διακρίνοντας ακόμα και τώρα το μεγαλείο της ψυχής του. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο καταξιωμένος Κρητικός καλλιτέ­χνης την περπιέτειά του έχει γίνει φλόγα ελπίδας και για τους άλ­λους ασθενείς. Παρά τον τιτάνιο αγώνα του, δεν είναι λίγες οι στιγ­μές που τους παρασύρει σε ξέ­φρενο κρητικό γλέντι.’

«Οτιδήποτε μας ταρακουνάει στη ζωή μας, είτε θετικά είτε αρνητικά, εκδηλώνεται κάπως, και σε μένα γίνεται στίχος και τραγούδι. Έχω γράψει πολλά τραγούδια τόσο καιρό που είμαι εδώ…» δηλώνει στον Αλκίνοο Μπουνιά και στην «Espresso», που σήμερα δη­μοσιεύει αποκλειστικές φωτογρα­φίες από τη συγκινητική προσπά­θεια του λαουτιέρη-τραγουδιστή.’ Μία από τις λίγες εξόδους του στη γραφική πόλη της Γερμανίας με τη γυναίκα του, Νανά, και παρέα από τον Ψηλορείτη.
- Μανώλη, έμαθα ότι έχεις αρ­χίσει και κάνεις τις πρώτες βόλτες στην πόλη της Χαϊδελβέργης.
Ηρθανε κάποιοι φίλοι μου εδώ, καμιά εικοσαριά άτομα, με πήρανε και βγήκαμε έξω μαζί.
Μπαίνω στο λεωφορείο με το κα­ροτσάκι, γιατί έχουν ράμπες όλα τα λεωφορεία εδώ, και πάω στην πλατεία της Χαϊδελβέργης, που εί­ναι πολύ όμορφα. Αν εξαιρέσεις το πρόβλημα που έχω στα πόδια και δεν μπορώ να σταθώ όρθιος, κατά τα άλλα είμαι καλά. Ηδη έχουν αρχίσει οι γιατροί και με σηκώ­νουν δύο φορές την εβδομάδα με πι για να δυναμώσουν οι μύες και να σηκωθώ όρθιος.
- Τα προβλήματα που είχες στη σπονδυλική στήλη έχουν αποκα­τασταθεί;
Είχα ράγισμα στη λεκάνη και στα πλευρά, που είχαν σπάσει. Το μεγάλο πρόβλημα μου ήταν στη σπονδυλική στήλη και γι’ αυτό έκανα εγχείρηση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η παραλυσία στα πόδια. Από την εγχείρηση που έκανα  στην καρδιά όλα είναι μια  χαρά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ήμουνα πολυτραυματίας. Είχα αιμάτωμα στο κεφάλι και είχα χτυπήσει και στα πνευμόνια. Ακόμα δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως θέλω, δεν έχω τη δύ­ναμη που είχα στα πνευμόνια. Έχω κάνει τρεις εγχειρήσεις  μέχρι τώρα: μία στην καρδιά, μία στη σπονδυλική στήλη και μία στο γόνατο.
Τώρα που η μεγάλη μπόρα έχει περάσει, τι έχεις να πεις για όλο αυτό που σου συνέβη;
Πιστεύω ότι ο Θεός μού το έστειλε όλο αυτό για να με συνετί­σει, να ανασυντάξω τις δυνάμεις μου και να αναθεωρήσω κάποια πράγματα, γιατί κι εγώ έχω κάνει τα λάθη μου… Αλλά πιστεύω πάλι ότι ο Θεός με γλίτωσε, αφού με τέ­τοιο τρακάρισμα δεν έχασα τη ζωή μου. Πάνω στην ατυχία μου στά­θηκα και τυχερός, αφού από την πρώτη μέρα δραστηριοποιήθηκαν πολλοί φίλοι και οι κατάλληλοι γιατροί που με εγχείρησαν. Όπως είναι ο κ. Βαλαβάνης, που εγχείρη­σε και τον Κώστα Μακεδόνα. Από την πρώτη μέρα που ήρθα, με αγκαλιάσανε όλοι οι ομογενείς και δεν έχω μείνει ούτε μία μέρα μό­νος μου. Και δεν είναι μόνο αυτοί, συνέχεια έρχονται και πολλοί φί­λοι από την Ελλάδα και με βλέπουνε. Τους ευχαριστώ όλους. Δεν σου κρύβω ότι είμαι παραπάνω από όσο πίστευα δυνατός και αντέχω Αντιμετωπίζω την κατάσταση με πολύ σεβασμό, υπομονή και ρεαλισμό. Βέβαια, κρυφός μου πό­θος είναι να περπατήσω και πι­στεύω ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Όλα θα πάνε καλά.’

πηγη http://www.toblogtonkirion.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]