ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ 20 ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Στην απομάκρυνση 20 διοικητών νοσοκομείων λόγω ανικανότητας, θα προχωρήσει άμεσα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μιλώντας στα μέλη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη απομακρυνθεί για τον ίδιο λόγο 10 διοικητές νοσοκομείων.
Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση των τιμών των γενόσημων (των αντ;iγρaφων δηλαδή) φαρμάκων σε ποσοστό τέτοιο που η τιμή τους να αντιστοιχεί στο 60% της τιμή του πρωτότυπου φαρμάκου από 80-90% που είναι σήμερα.
Στη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος με τα μέλη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων επισήμανε ότι το τελευταίο εξάμηνο υπήρξε μείωση κατά 17% στις δαπάνες των νοσοκομείων για φάρμακα και αναλώσιμα υλικά και αύξηση κατά 6% στην κίνηση των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι με το μηχανογραφικό σύστημα των νοσοκομείων και την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εξόδων των νοσοκομείων, θα υπάρξει εξοικονόμηση άλλων 100 εκατομμυρίων ευρών το 2011 εκτός των 700 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν προυπολογιστεί αρχικά.
Σημειώνεται ότι αύριο ξεκινά στο υπουργείο Υγείας και ο διάλογος για τις συγχωνεύσεις των δημόσιων νοσοκομείων  με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ωστόσο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία έχει δηλώσει ότι δε θα πάρει μέρος στο διάλογο αυτό γιατί δε θέλει να νομιμοποιήσει προειλημμένες αποφάσεις.

πηγη http://www.athina984.gr/node/143754

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]