ΤΕΣΤ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Χρόνια τώρα κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο τεστ πατρότητας, όμως οι περισσότεροι προτιμούν να κάνουν την αντίστοιχη εξέταση είτε σε ειδικά κέντρα γενετικού ελέγχου ή σε μεγάλα θεραπευτήρια που διαθέτουν τον κατάλληλο εργαστηριακό τομέα για DNA τεστ και ειδικότερα για τεστ πατρότητας. Τώρα, όμως, οι παραγωγοί των τεστ αυτών κατάφεραν να τα πωλούν και στα φαρμακεία, σε μορφή kit για τεστ στο σπίτι, και αυτό θα αλλάξει σημαντικά την αγορά στο συγκεκριμένο τομέα.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να επιφέρει και σοβαρές κοινωνικές συνέπειες, γιατί μπορεί να σκεφτούν να το κάνουν άτομα που κάτω από διαφορετικές συνθήκες δεν θα τους περνούσε κάτι τέτοιο από το μυαλό. Όμως, τα τεστ αυτά γίνονται με εύκολο τρόπο και θα έχουν πλέον σχετικά χαμηλό κόστος. Δυστυχώς, έχουν ένα επιτρεπτό επιστημονικά περιθώριο λάθους και διόλου δεν αποκλείουν τους λανθασμένους χειρισμούς του ενδιαφερομένου - χειρισμοί που μπορεί να οδηγήσουν σε τεράστιες παρεξηγήσεις όταν βγουν λανθασμένα αποτελέσματα..


Στη Βρετανία τα τεστ στα φαρμακεία θα στοιχίζουν στους καταναλωτές από τον επόμενο μήνα περίπου 250 ευρώ (γύρω στα 40 η αγορά του kit και 210 η επεξεργασία του τεστ μετά την αποστολή του στο ειδικό εργαστήριο). Οι Βρετανοί ψυχολόγοι ήδη συνιστούν σε όσους σκέφτονται να το κάνουν, να αναζητήσουν και τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσουν το αποτέλεσμα που ίσως δεν τους χαροποιήσει.

Εκεί, η Πολιτεία πήρε άλλο ένα μέτρο για να αποφύγει τη διενέργεια του τεστ χωρίς τη συναίνεση των ενδιαφερομένων και απαιτεί ο φαρμακοποιός να παραλάβει φωτοτυπία της άδειας οδήγησης ή του διαβατηρίου τόσο της μητέρας όσο και του πατέρα και επίσης έγγραφη συναίνεση και των δύο. Αν το τεστ πατρότητας αφορά παιδί άνω των 16 ετών, απαιτείται και η δική του συναίνεση. Το τεστ γίνεται με δείγμα σάλιου που συλλέγεται με μπατονέτα - σαν αυτήν που έχουμε για να καθαρίζουμε τα αυτιά μας.



1 σχόλιο:

  1. DNA τεστ Πατρότητας σε επιλεγμένα Ελληνικά Φαρμακεία
    Η DNAlogy, το πρώτο ιδιωτικό διεθνών προδιαγραφών εργαστήριο ανάλυσης DNA που παρέχει πλέον και στην Ελλάδα όλες τις σύγχρονες επιστημονικές τεχνικές ανάλυσης DNA, ξεκίνησε τη διάθεση των νέων σιελογόνου δειγματοληψίας κιτ, DNAlogy-Patrotis-kit, σε επιλεγμένα φαρμακεία, για την πραγματοποίηση DNA Τεστ Πατρότητας.
    Η DNAlogy ακολουθώντας τα πρότυπα προηγμένων χωρών όπως η Αμερική, η Γερμανία, η Ισπανία και η Αγγλία, παρέχει πλέον και στα ελληνικά φαρμακεία το DNAlogy Patrotis-kit. Η πρωτοποριακή αυτή υπηρεσία καθιστά εύκολη την πρόσβαση του κοινού στις καινοτόμες αυτές εξετάσεις DNA, εξοικειώνοντάς το με τα πιο σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πελάτης αγοράζει από το φαρμακείο μόνο το σετ δειγματοληψίας και όχι την ανάλυση, αφού αυτή πραγματοποιείται από το εξειδικευμένο προσωπικό στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις τες DNAlogy.
    DNA ΤΕΣΤ ΣΕ 3 ΒΗΜΑΤΑ
    1) Αγοράστε το ΣΕΤ δειγματοληψίας από το φαρμακείο με 29€.
    2) Κάντε μόνοι σας την δειγματοληψία.
    3) Στείλτε τα δείγματα στα εργαστήρια της DNAlogy.
    Παραλάβετε τα αποτελέσματα σε 5 ή 15 εργάσιμες ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]