ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ 2011

Την άρση εμποδίων που υφίστανται για τουρίστες, οι οποίοι δεν μπορούν να επισκεφθούν εύκολα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζήτησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού  κ. Γ. Νικητιάδης με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο Επίτροπο για θέματα τουρισμού κ. Antonio Tayani.
Σε μακρά συνάντηση που είχαν χθες στο Μιλάνο, στο περιθώριο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΒΙΤ, όπου ο κ. Νικητιάδης εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την έκδοση Visa και τη διευκόλυνση έλευσης τουριστών από Ρωσία, Κίνα και την Ινδία, που αποτελεί μία από τις ανερχόμενες τουριστικές αγορές. Η συζήτηση έγινε σε συνέχεια ανάλογων συνομιλιών που είχαν ο κ. Νικητιάδης με τον κ. Tayani τον περασμένο Οκτώβριο στο Κόμο.

Ο υφυπουργός, μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, κάλεσε τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διοργανωθεί άτυπη σύνοδος των υπουργών τουρισμού στην Ρόδο στο προσεχές διάστημα ώστε να εξειδικευτεί η συζήτηση και τα μέτρα που θα ληφθούν. Για το θέμα αυτό ο κ. Νικητιάδης είχε χθες στο Μιλάνο συνάντηση με τον Ούγγρο ομόλογό του, η χώρα του οποίου έχει και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο κ. Tayani, σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ/ΜΠΕ ανέφερε: "Δουλεύουμε με κάποιες χώρες μέλη όπως η Ελλάδα, που είναι πρωτοπόρος, για να γίνουν βήματα προόδου. Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε την αύξηση τουριστών από χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία με αναδυόμενες μεσαίες τάξεις, οι οποίες είναι σε θέση να ταξιδέψουν και να ξοδέψουν".

Ο κ. Νικητιάδης σε σχετική δήλωσή του ανέφερε: "Έθεσα ένα θέμα που ενδιαφέρει και τον κ. Tayani και αφορά την άρση εμποδίων στην έκδοση βίζας. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό επίπεδο και σύντομα αναμένουμε θετικά αποτελέσματα".

Ο Έλληνας υφυπουργός, στο πλαίσιο της έκθεσης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους σημαντικότερος Ιταλούς tour operators, όπως Αlpitour, Settemari, Mediteraneo, κ.ά., τους οποίους ενημέρωσε για την νέα στρατηγική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού με την οποία δίδεται έμφαση στην εξειδίκευση του τουριστικού προϊόντος μέσα από την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό. Η γαστρονομία, ο πολιτιστικός ο καταδυτικός και αθλητικός τουρισμός είναι μορφές που εμφανίζουν αυξημένη ζήτηση. Όπως σημειώθηκε, η ανάπτυξη τους θα προσδώσει σημαντικά οφέλη στον ελληνικό τουρισμό. Το 2010 σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Ιταλίας, επισκέφτηκαν την Ελλάδα 1,3 εκατ. Ιταλοί τουρίστες, ενώ οι εκτιμήσεις για φέτος κάνουν λόγο για αύξηση του τουριστικού ρεύματος με έναν αριθμό, που θα προσεγγίζει τα 2 εκατ. τουρίστες από Ιταλία.

Στόχος είναι, όπως τόνισε ο κ. Νικητιάδης, να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των ιταλών τουριστών με ενίσχυση των ποιοτικών στοιχείων. Αυτό, όπως είπε θα γίνει με στοχευμένες ενέργειες προβολής που μεγιστοποιούν τα οφέλη και περιορίζουν το κόστος. Στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών για τον ελληνικό τουρισμό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί κοινή έκθεση στο Μιλάνο την Αθήνα και τον Βόλο με έργα του διάσημου ελληνοϊταλού ζωγράφου Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο και του Νίκου Εγγονόπουλου.

Επισημαίνεται ότι στη διεθνή τουριστική έκθεση ΒΙΤ στο Μιλάνο συμμετέχουν 5.000 εκθέτες από 130 χώρες. Το ελληνικό περίπτερο, το οποίο εγκαινίασε σήμερα ο υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού εκτίνεται σε χώρο 300τ.μ. και συμμετέχουν 15 τουριστικοί φορείς (ξενοδοχειακές ενώσεις και επιχειρηματίες) καθώς και Περιφέρειες της χώρας. Η έκθεση, η οποία άνοιξε σήμερα τις πύλες της θα διαρκέσει μέχρι και τη Κυριακή 20 Φεβρουαρίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]