ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΦΡΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ:ΘΑΝΑΤΩΣΑΝ 100 ΣΚΥΛΙΑ ΕΛΚHΘΡΟΥ!

Ο εκπρόσωπος της Outdoor Adventures Whistler ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του δεν διέταξε την σφαγή των 100 σκύλων ελκήθρου που έγινε τον Απρίλιο του 2010. Μετά τις αντιδράσεις από φιλόζωους, η εταιρεία λέει ότι παρότι εκείνη την περίοδο ανήκε στην μεγαλύτερη εταιρεία Howling Dogs δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για την ''απομάκρυνση'' των σκύλων ελκήθρου.

Ο Graham Aldcroft, εκπρόσωπος της Outdoor Adventures Whistler, εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου και δήλωσε δημόσια ότι η εταιρεία του δεν διέταξε την σφαγή των 100 σκυλιών και ότι δεν γνώριζαν καν τον τρόπο με τον οποίο θανατώνονται τα σκυλιά...

Παραδέχτηκε ότι η εταιρεία του ήξερε ότι κάποια σκυλιά ενδεχομένως θα ''ευθανατωθούν'' αλλά πίστευαν ότι τα περισσότερα θα δίνονταν σε οικογένειες. Για τα δε σκυλιά που θανατώθηκαν, η εταιρεία πίστευε ότι θα γινόταν με νόμιμο, ανθρωπινο και ανώδυνο τρόπο.

Η πολιτική της εταιρείας πλέον αναφέρει λεπτομερώς ότι ζώα που πρέπει να θανατωθούν, θα μεταφέρονται σε κτηνιατρείο για το σκοπό αυτό.

Ένας υπάλληλος έλαβε αμοιβή αφού παρουσίασε έγγραφα στην British Columbia Society for the Prevention of Cruelty to Animals και σε ΜΜΜΕ που αποδεικνύουν την απάνθρωπη θανάτωση των σκύλων.

Έτσι άνοιξε πλέον υπόθεση κακοποίησης που θα ερευνηθεί περαιτέρω από τις αρχές.

Την περίοδο της σφαγής, η εταιρεία Howling Dogs που είχε την ιδιοκτησία της σημερινής Outdoor Adventures Whistler,
ήταν υπεύθυνη για την απομάκρυνση των σκυλιών ενώ η Outdoor ανέλαβε τον Μάιο του 2010.

Τα 100 άτυχα σκυλιά ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΑΝ μόλις 2 μέρες μετά την ανακοίνωση της πτώσης της ''δουλειάς'' στις εκδρομές με έλκηθρα. Πολλά πέθαναν αμέσως αλλά μερικά ψυχορραγούσαν για ώρα στο χιόνι ενώ ένα έτρεχε να σωθεί με το μάτι του πυροβολημένο και το κεφάλι του γεμάτο αίματα.

Ο ιδιοκτήτης των σκύλων είπε ότι ένιωθε ότι δεν είχε άλλη επιλογή, εκτός από το να σκοτώσει τα σκυλιά, ενώ ο κτηνίατρος είχε αρνηθεί να τα θανατώσει αφού ήταν όλα υγιή.

Οι φιλόζωοι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν έγινε προσπάθεια να δοθούν σε άλλον ή σε οικογένειες και το θέμα πήρε διεθνείς διαστάσεις, με ανθρώπους απ όλο το κόσμο να εκφράζουν την οργή και την θλίψη τους για την σφαγή όλων αυτών των σκύλων.


http://www.adespoto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]