ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΓΚΑΣ :ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ

Η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά και ο σύζυγος της Γιώργος Λιάγκας πριν ένα περίπου μήνα είχαν πει στην εκπομπή τους, με καλεσμένη την φιλόζωη Πέγκυ Ζήνα που έχει ένα κουνελάκι, ότι έδιωξαν το γάτο από το σπίτι τους επειδή...είναι έγκυος!

Σε ένα παραλήρημα ανευθυνότητας, άγνοιας και ελλιπούς ενημέρωσης, το ζευγάρι Σκορδά-Λιάγκα θεωρεί το τοξόπλασμα ...ως κίνδυνο που υπάρχει... ούτως ή άλλως σε κάθε γάτα και μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και από την ατμόσφαιρα όταν ζεις με τη γάτα σου!

Τόσο αυτοί όσο και ο γυναικολόγος που παρακολουθεί την κ. Σκορδά, όμως ,προφανώς αγνοεί ότι δεν είναι όλες οι γάτες μολυσμένες και ειδικά οι οικόσιτες, που εμβολιάζονται, δεν βγαίνουν στο δρόμο, δεν τρώνε ωμό και πιθανό μολυσμένο κρέας και έχουν μηδαμινή πιθανότητα να έχουν το τοξόπλασμα.
Ακόμα όμως και αν φοβάσαι την μετάδοση, σαν έγκυος, πρέπει επίσης να γνωρίζεις ότι το τοξόπλασμα μεταδίδεται μόνο από τα κόπρανα της γάτας. Με λίγα λόγια, πρέπει να μην είσαι προσεκτικός κατά την αλλαγή της άμμου της γάτας, να την αλλάζεις χωρίς γάντια και τελικώς να...καταπιείς μολυσμένες ακαθαρσίες της!

Μάλλον λοιπόν το ζευγάρι Σκορδά-Λιάγκα άλλαζε την άμμο της γάτας χωρίς γάντια και μετά έπιανε και έτρωγε και ένα..μεζεδάκι από κει και είχε κάνει προφανώς και εξετάσεις στη γάτα και ήταν θετική σε τοξόπλασμα, για να φοβάται τόσο πολύ και να διώξει όπως είπαν τη γάτα από το σπίτι.

Τα δημόσια αυτά πρόσωπα, που έχουν δυστυχώς βήμα στην τηλεόραση να λένε ό,τι τους κατέβει, μεταδίδουν λανθασμένα μηνύματα, σε μια κοινωνία, την ελληνική, που δυστυχώς είναι πολύ πίσω και φοβάται τα ζώα και τις «ασθένειες που μεταδίδουν».

Ακόμη και αν υποστηρίζουν ότι ο γάτος είναι στους γονείς τους, αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα για χιλιάδες αδαείς Ελληνίδες νοικοκυρές, οι οποίες χωρίς σωστή ενημέρωση, συνδέουν την εγκυμοσύνη και τη γάτα ως δύο ασυμβίβαστα πράγματα και μάλιστα με κίνδυνο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι τα φιλοζωικά σωματεία έχουν ζήσει δυστυχώς τόσα χρόνια τις εγκαταλείψεις γατιών όταν οι ιδιοκτήτριες τους μένουν έγκυες. Χωρίς σωστή ενημέρωση από τους γυναικολόγους τους (και ουχί τους κτηνιάτρους, όπως είναι το ορθό) αλλά και με τις χρόνιες, παραδοσιακές φοβίες του λαού μας και τη φράση «Μην χαϊδέψεις τη γάτα, δεν θα μπορείς να κάνεις παιδιά», η παράλογη κατάσταση διαιωνίζεται, με αποτέλεσμα τα ζώα να εγκαταλείπονται στο δρόμο μετά από χρόνια συμβίωσης.

Ευτυχώς, φωτεινές εξαιρέσεις σε αυτές τις στενόμυαλες αντιλήψεις είναι ορισμένες μαμάδες που έμαθαν, ρώτησαν, διάβασαν για το τοξόπλασμα και δεν έδιωξαν τη γάτα από το σπίτι τους αλλά αντίθετα τα παιδιά τους μεγαλώνουν μαζί με τα ζώα, χτίζοντας έναν γερό οργανισμό. Οι γυναίκες κτηνίατροι, επίσης, εργάζονται στα ιατρεία τους έως λίγο πριν τη γέννα και πολλές φορές, όταν γεννήσουν, παίρνουν και τα μωρά τους στο κτηνιατρείο.

Το παραλήρημα Σκορδά-Λιάγκα βεβαίως συνεχίστηκε και σε δεύτερη εκπομπή, με καλεσμένη την πολύ φιλόζωη και επίσης έγκυο Μαριάννα Τουμασάτου. Η ηθοποιός περιέγραφε πως φροντίζει και στειρώνει αδέσποτα και πώς της δηλητηρίασαν περίπου 10 σκυλιά που φρόντιζε στη γειτονιά της αλλά το ζευγάρι των παρουσιαστών αρκέστηκε να λέει ότι αυτά είναι υπερβολικά και απλά ρώτησε αν τώρα με την εγκυμοσύνη θα... συνεχίσει να έχει τα 4 της σκυλιά στο σπίτι!

Φυσικά, με την απάντηση που πήραν από την Μαριάνα, η οποία τους είπε «Και βέβαια», δεν τόλμησαν να συνεχίσουν τις φοβικές τους αντιλήψεις για τα ζώα. Δυστυχώς, οι δηλώσεις για το γάτο τους κυκλοφορούν σε περιοδικά και site και πιθανότατα σε πολλά ακόμη, μεταδίδοντας το λανθασμένο μήνυμα ότι η γάτα είναι ούτως ή άλλως μολυσμένη με τοξόπλασμα και κάθε έγκυος κινδυνεύει.

Θυμίζουμε ότι το τοξόπλασμα υπάρχει συχνότατα και στο ωμό κρέας και στα λαχανικά που δεν πλένονται καλά.

Διαμαρτυρηθείτε για τις λανθασμένες ειδήσεις που αναπαράγονται!

Πηγή: adespoto.gr

1 σχόλιο:

  1. πολυ ωραιο αρθρο... πραγματικα πρεπει να σταματησουν να παραπληροφουνται οι ανθρωποι για τετοια ζητηματα απο ανιδεους κ τυχαρπαστους σαν κ αυτους!!! κ καλα κ ο γυναικολογος τους ανιδεος? ελεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]